Reformtempó összehasonlításban

Immáron a számok is alátámasztják: 2010 és 2014 között jelentősen nőtt az Országgyűlés munkájának tempója. Az Orbán-kormány idején nem csak több törvényt fogadtak el és módosítottak, mint a 2006-2010-es ciklusban, hanem átlagosan két héttel gyorsabban is jutottak el az előterjesztések az elfogadásig. Az egyéni képviselői indítványok elfogadási ideje felére csökkent 2010-2014 között. A kivételesen sürgős tárgyalási mód bevezetése pedig minden korábbinál gyorsabb törvényalkotásra adott lehetőséget.

A Policy Solutions Törvénygyártók című projektjének egyik célja, hogy felmérje a jogalkotás sebességét parlamenti ciklusok között és ciklusok közben. Elemzéseink kiindulópontja, hogy a törvényhozás tempója kihatással lehet az elfogadott törvények minőségére, illetve az elfogadási folyamat transzparenciájára. Az ellenzék, a civil társadalom és a nyilvánosság csak akkor tudják követni a törvényhozás munkáját, illetve csak akkor tudják demokratikus jogaikat és kötelezettségeiket gyakorolni, ha erre a folyamat teret és időt biztosít. Bizonyos tekintetben a 2006-2010-es és a 2010-2014-es ciklusok ideális összehasonlítási alapot nyújtanak, hiszen mindkettő radikális reformprogrammal, ambiciózus átalakítási célokkal indult. Míg a Gyurcsány-kormány a rendszerváltást követő időszak legnagyobb szabású szakpolitikai átalakítását célozta meg, de a rendszer keretein nem kívánt, illetve nem tudott volna változtatni, addig a Fidesz messze túl akart lépni minden kereten, amit az előző kormányok – ideértve az első Orbán-kormányt is – elfogadtak. Nézzük tehát, hogy milyen különbségekre derül fény a két ciklus összehasonlításával.

Talán a legszembetűnőbb különbség a két ciklus között az egyik legalapvetőbb adat: a 2006-2010-es ciklusban 30%-kal kevesebb törvényt fogadtak el (599), mint 2010-2014 között (860). Míg az Orbán-kormány alatt évről évre nőtt az Országgyűlés munkaterhe, addig a 2006-2010-es ciklusban látványos visszaesés következett be az MSZP-SZDSZ koalíció felbomlásának évében. Ezt követően viszont 2009-ben, amikor az év nagyobb részében Bajnai Gordon vezette a kormányt, ismét felpörgött az Országgyűlés, és jelentősen csökkent a különbség a Fidesz-kormány azonos időszakában végzett jogalkotási munkához képest.

Nemcsak több törvényt fogadtak el, de fel is gyorsult a törvényhozás 2010-2014 között. Az összes törvény átlagában két héttel gyorsabban jutottak el az előterjesztések az elfogadásig, mint a 2006-2010-es ciklusban. Sőt, ha figyelmen kívül hagyjuk a nemzetközi szerződéseket, akkor majdnem 20 napra nő a különbség a két ciklus között.

torvenygyartok_infografika_5

 

Az is kiderül a 2. Orbán-kormány munkájának áttekintéséből, hogy a törvényhozás sebességének jelentős felgyorsítása önmagában még nem volt elég tempós a Fidesz-KDNP-nek. Így került sor – a viszonylag korlátozott mennyiségben alkalmazható – kivételesen sürgős tárgyalási mód bevezetésére, amelynek keretében már 2006-2010-hez képest több mint 12-szer gyorsabban fogadtak el törvényeket, és a sürgős tárgyalásmódhoz képest is több mint 7-szeresen pörgették fel a jogalkotást.

A 2010 utáni Fidesz-kormányzás egyik védjegyévé vált az egyéni képviselői indítványok előtérbe helyezése. Ezen a téren jelentős gyorsulás is következett be: 57 napról majdnem a felére, 30 napra csökkent az egyéni indítványok átlagos elfogadása ideje. Figyelembe véve, hogy ezek a 2010-2014-es ciklusban a teljes jogalkotási tevékenység nagyobb hányadát (32% a 21%-hoz képest) alkották, terjedelmüket tekintve hosszabbak lettek (átlagosan 7 oldal helyett 12 oldalasak) és jóval több módosító is érkezett ezekhez (átlagosan 9 a korábbi 3 helyett), felmerül a kérdés, hogy a kétszeres tempó mellett mennyire volt egyáltalán lehetséges kellően körültekintően törvényeket alkotni.

A sürgős eljárás eszközének használatával a Gyurcsány-kormány idején sem spóroltak, az összes előterjesztés arányában a Fidesznél is nagyobb mértékben alkalmazták. A kormányzati időszak végefelé azonban mindkét ciklusban jelentősen alábbhagyott a sürgős eljárás használata. Az összes előterjesztést figyelembe véve a Fidesz-kormány alatt a 2010-es, 34%-os szintről 9%-ra esett vissza a ciklus utolsó teljes, 2013-as évében, míg a megelőző ciklusban a 2006-os 38%-ról 7%-ra esett 2009-ben.

Az egyéni indítványok esetében viszont jóval gyakrabban élt a Fidesz a sürgős tárgyalás eszközével, mint a megelőző előző ciklus kormánypártjai. A 2010-2014 közötti 270 egyéni indítványból ugyanis 32-t ilyen módon tárgyaltak, és ebből nyolc kivételesen sürgősnek minősült. Ezzel szemben a 2006-2010-es ciklusban nem csak jóval kevesebb, mindössze hét sürgősen tárgyalt egyéni előterjesztés volt, de ráadásul ezekből négy Fidesz-KDNP-s képviselők által került beterjesztésre, és volt egy ötödik , amely többpárti együttműködés keretében készült. Tehát kijelenthető, hogy a 2006-2010-es ciklusban az egyéni előterjesztések esetében a kormánypártok lényegében nem is éltek a sürgős eljárás eszközével, míg a Fidesznél ez jóval gyakrabban fordult elő.

100 hozzászólás a(z) “Reformtempó összehasonlításban” bejegyzéshez

 1. Player

  A sváb meg tót hungaristák játsszák meg itt a szupermagyart. Micsoda állati cinizmus, képmutatás és hazugság. Ezek támadják az igazi magyarokat akik zsidó vallású családból származnak. Micsoda szemétség. Közben persze röhögnek a markukba a nácik, hogy milyen jól manipulálják a primitiv csőcseléket, akik beszavazzák ezeket a zsíros politikai állásokba. Fosoda!

  Válasz
 2. wallenberg8804

  A hat megkérdezett állítás igaz. Ha valami igaz és azzal valaki egyetért, akkor az illető mitől antiszemita???

  Válasz
  • kellys

   a negyedik, otodik, hatodik netto baromsag. a tobbi pedig esetleg igy igaz. vannak zsidok, akik…
   na ezert vagy antiszemita, mert 14 millio emberre rahuzol 6 allitast te szerencsetlen… es annyira ostoba vagy, hogy eszre se veszed, hogy manipulalnak es iranyitanak a gyuloletednel fogva – mert a 6 allitasrol honnan a budos faszbol lenne informaciod te szellemileg problemas. de te biztos vagod, hogy mi megy a vilag szinpadan a hatterben, meg a penzugyi vilag titkos megbeszelesein, ott vannak a gonosz zsidok es uralkodnak, meg mindent kitervelnek a horgas orukkal. javaslom nezz utana, hogy a muveltseg es a kepzettseg, illetve a sikeresseg milyen aranyban van az antiszemitizmussal, aztan gondolkozz el…
   manpilulalnak, vezetnek, kihasznalnak. nincs hiu remenyem, hogy valaha rajossz erre, van egy bazis az alacsony iskolazatlansaguak koreben, oszt adnak nektek egy koncot es aztan vigadnak a hulye fejetek felett.
   omg

   Válasz
   • Player

    you are right, kellys. all these friggin’ german and slovak descent bohunks are just manipulating animals. hunagry is a nazi infested shithole.

    Válasz
    • kellys

     hala isten van remeny, olyan 1/3ad nem ennyire ostoba, 20% tartozkodik (en akik 3ast adnak, szerintem azok fogalmatlanok a temaban, ezert inkabb nyomnak egy 3ast, abbol baj nem lehet alapon, a tartozkodok egy resze annyira konteos idiota, hogy azt hiszik, ha felvalalljak az antiszemitizmusuk, akkor jon a sarga csillagos auto es baj lesz, egy reszuk meg tenyleg tartozkodik, mert nem erdekli, leszarja. azaz nem mondanam hogy mo. antiszemita, de valoban van egy mag aki az. mondjuk 30%koruli. ami nem egy szep teljesitmeny, de hat ez van, ha az oktatast “szarra penzeljuk” 🙂

     Válasz
     • Player

      the hell with them. you know kellys, there are the buhunk nazi animals in hunkyland, and there are the rest of that hunkies, who are harboring and nurturing the nazis. there is no hope for nothing. only when a stealth bomber can rectify the bohunk animals’ bigottry and sins.

   • kellys

    de komolyan, honnan vagytok ennyire hulyek, hogy bekajaljatok, hogy megszuletik szegeny zsido kisbaba, es utana vilaguralomra tor 18? 🙂 vagy 32 evesen. hogy lehet ilyen altalanositas barmilyen esetben? fekete, sarga, barna, lila, zsido, magas, kover tokom tudja, 14 millio gonosz zsido mi? :DD es a 14 milliobol hany rule the world, meg hany akar kifosztani, ezt megkerdezhetem, mert te olyan jolertesult vagy, igazan kiuvancsi lennek, hanytol kell tartanom es mennyit kell veglegesen megoldani? 😉
    jo lenne tudni, mert nem mindegy hogy most akkor 8 milliotol tartsak vagy 12 milliotol, vagy esetleg csak 3 millatol? ne hagyj ketsegek kozott, mert most kurvara almatlansagban szenvedek…

    Válasz
   • wallenberg8804

    Ehud Olmert izraeli miniszterelnök felhívta George Bush amerikai elnököt és közölte vele, hogy az Egyesült Államok nem szavazhatja meg az egyébként saját maga által beterjesztett határozatot az ENSZ-BT-ben.
    Ezek után példátlan módon az Egyesült Államok nem szavazta meg az egyébként saját maga által beterjesztett határozatot az ENSZ-BT-ben.

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-1114022/Israeli-PM-I-shamed-Rice-abstaining-UN-ceasefire-vote-forcing-U-turn.html
    By Mail Foreign Service
    Updated: 15:37 GMT, 13 January 2009
    Mr Olmert said he then told Mr Bush: ”I’m familiar with it. You can’t vote in favour.’

    http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3654904,00.html
    Roni Sofer
    Published: 01.12.09, 18:00
    She was left shamed. A resolution that she prepared and arranged, and in the end she did not vote in favor

    Ez nem a világuralom bizonyítéka?

    Válasz
    • kellys

     ez egy orszag erdekervenyesito kepessegenek a bizonyiteka. segitsek meg masban is?

     Válasz
     • wallenberg8804

      Ha a zsidó állam miniszterelnöke még az ismert legerősebb nagyhatalom az Egyesült Államok elnökének is parancsolhat, az már világuralom.

     • kellys

      remenytelen vagy. hidd el, van olyan eset, amikor svajc, anglia, vagy masik 30-40 orszag er el hasonlo diplomaciai sikert, amirol fogalmad nincs, mert annak nincs hirerteke szamodra, meg mert a magyar kulpolitika ezt a dolgot nem igazan ismeri az elmult par evitizedben 😀 de akkor szamomra ez confusing hogy ugymondjam, akkor most az izraeliek uraljak a vilagot, a zsidok, az angolok, a norvegok, a svedek, vagy a svajciak? mert hidd el, volt olyan a tortenelem soran, hogy a kinaiak ertek el hasonlot, vagy ismetlen, masik 30-40 orszag kepes hasonlo szintjere a diplomacianak. tudom meglepo dolgokat mondok…

     • wallenberg8804

      Nem kell ez a tettetett naivitás. Próbálná meg az angol miniszterelnök felhívni az amerikai elnököt és azt mondani neki, hogy Amerika nem szavazhatja meg az ENSZ BT-ben az egyébként saját maga által beterjesztett javaslatot.

     • kellys

      latom kiismered magad a diplomacia surujeben :DD
      kesz kulpol. szakerto vagy 😉

     • wallenberg8804

      Látom kész külpolitikai szakértő vagy 🙂

   • wallenberg8804

    Ovádjá Joszéf nyugalmazott szefárd főrabbi szerint a gójok (nem zsidók) azért léteznek, hogy szolgálják a zsidókat.

    http://www.haaretz.com/jewish-world/adl-slams-shas-spiritual-leader-for-saying-non-jews-were-born-to-serve-jews-1.320235

    Az illető ráadásul az izraeli kormánykoalícióban részt vett szélsőséges rasszista Sasz párt szellemi vezetője volt, nézeteitől nem határolódtak el, pártjával lelkiismereti problémák nélkül együtt kormányoztak, társadalmi támogatottsága olyan jelentős, hogy temetése volt Izrael történetének leghatalmasabb temetése.

    http://nol.hu/kulfold/izrael_legnagyobb_temetesevel_bucsuztak_ovadia_rabbitol

    Ez is a világuralmi törekvés bizonyítéka.

    Válasz
    • kellys

     nem sok idom van, hogy a kretensegeidre valaszoljak, de 1-2nel kivetelt teszek.
     ha egy magyar azt mondja, hogy minden embernek a magyarokat kene szolgalnia, akkor 15 millio magyar vilaguralomra tor? ha 3 millio ember az orszagban a fideszre szavaz, akkor 15 millio fideszes? mehetek tovabb, ha 3 millio ember annyira szellemileg serult, hogy rezsicsokkentessel megvasarolhato a szavazata, akkor 15 millio ember most segghulye? vagy ha 30% antiszemita, akkor 15 millio antiszemita?
     minden vallasban, minden etnikumban, minden orszagban vannak idiotak, lasd te. attol meg 14 millio emberre rahuzol 6 allitast. ennyire elmentek otthonrol?

     Válasz
     • wallenberg8804

      Csakhogy nem csak 1 zsidó mondta azt, hanem a zsidók tekintélyes politikai-vallási vezetője, akitől nem határolódott el az izraeli közélet, temetése volt az ország történetének leghatalmasabb temetése, a szellemi vezetésével működő párt gond lékül részt vehetett a kormánykoalícióban.

     • kellys

      en kurva sokszor hatarolodok el a jobbiktol meg a fidesztol, megse hinnem, hogy egy amerikai vagy egy nemet ezt tudna. es hidd el, a 14 millio zsidobol 99% netto baromsagnak tartja amit mondott, annyi szerencsenk van a zsidokkal ellentetben, hogy egy nemet, vagy egy angol nincs annyira ostoba mint te, es orban viktor vagy matolcsy vagy vona baromsagaival nem huz engem es masik x milliot egy kalap ala. ezt meghagyjak az olyan intelligens embereknek, mint te.

     • wallenberg8804

      A Jobbik nem volt a kormánykoalíció része, a Sasz viszont igen.
      És Izraelben nem azt tartják helytelennek amit Ovádjá mondott, mert azzal összekacsintva egyetértenek, hanem azt tartják helytelennek, hogy nyilvánosan mondta és ezért kitudódhatott.

     • kellys

      keep goin… ne zavarjon, hogy az iment egy orban es egy matolcsy nevu ferfi is volt az analogiamban, ugord at elegansan. a gyuloleted vezerel. hidd el, vannak akik minden egyes alkalommal, amikor utat engedsz neki, pezsgot bontanak, ujabb birka a menetben…

     • wallenberg8804

      Bennem nincs gyűlölet, higgadt tárgyilagossággal zúzom szét a cionisták hazugságait szembesítve azokat az ellenőrizhető egzakt tényekkel. Viszont ezért engem gyűlölnek.

     • kellys

      :DDD

    • jómunkásember

     Végül is,választottál egy nicknevet,annak a nevét aki volt,s mellé tetted egy másik homonkulusz szül.évszámát és hónapját.Vetődsz a”zsidós”témákra.Elmented és később belinkelgeted ezeket…Valamiért ez neked primer ingerforrás.Nem kell ehez nagy pszichologizáló hajlam(zsidó praktika)hogy vonzódás él benned(vagy irigység irántuk).Evvel kelsz és fekszel,igy a fiúknak is tetszel.Csapatod a 444-en is,és ki tudja még hol.Haragudj,de személyeskedek.A faszom cáfolja”hogy a zsidók világuralomra törnek”meghogy palesztinában hogy s mint.Ha ennyire rájuk vagy izgulva-költözz oda.Ideológiailag már képzett vagy,izomból nyomod a témát,ellenszében kiszagolod a”zsidrákos”cupákot,és élvezettel csócsálod,és morogsz linkelgetsz élvezkedsz.Te kis hamis,tán csak nem…

     Válasz
     • wallenberg8804

      A nicknevem azért választottam, mert Wallenberget nem a gonosz nácik gyilkolták meg, hanem a jóságos “felszabadító” szovjetek, a 8804-en pedig törhetik a fejüket az önkéntes gondolatrendőrök, miközben pukkadnak.
      A világuralomra számos bizonyíték van, a palesztinai viselkedésük meg a más etnikai-faji hovatartozású emberekhez való hozzáállásuk (rasszizmusuk) és magatartásuk bizonyítéka. Mindkettő tartalmaz kockázatot az emberiség számára.

     • jómunkásember

      Szerintem túlbonyolitod tenmagad.A nicknevedből-ha csak mondják-bekötött szemmel tudja mindenki hogy durcás dacos harcos nácifan vagy.Nem kell ehez”gondolatrendörség”.És ebbéli vonzalmad adja a másikat,hisz’ezt is készen kaptad.Gondolom szobád falát,előreszegett állú ,peckesen álló hadfiak dekorálják az aho’való panzerekkel.De gondolom nálad lényegtelen,sőt örömforrás hogy Wallenberget ki ölte meg.A lényeg a lényeg.Kockázat az emberiség számára,ha a kapott inteligenciát(a fanatizmuson kivül)gonosz célokra használják-mint pl.Te.

   • zoot allures

    “es annyira ostoba vagy, hogy eszre se veszed, hogy manipulalnak es iranyitanak a gyuloletednel fogva” – nem, wallemberg8824 nem ostoba, hanem fizetett troll vagy pszichopata elmebeteg, aki a Disqus-on fulltime (0-24 órás szolgálatban) igyekszik manipulálni másokat a gyűlöletüknél fogva.

    Válasz
    • kellys

     ez lehet.

     Válasz
    • kellys

     “Bennem nincs gyűlölet, higgadt tárgyilagossággal zúzom szét a cionisták hazugságait szembesítve azokat az ellenőrizhető egzakt tényekkel. Viszont ezért engem gyűlölnek.”
     sot inkabb valoszinu :DD

     Válasz
    • wallenberg8804

     A gyűlöleténél fogva csak azt lehet manipulálni, akiben gyűlölet van. Nem?

     Válasz
 3. Player

  Sajnos degenerált vagy. Nem bizonyítasz semmit. Az indirect helyett próbálj meg direktben bizonyítani. Például genetikai analizissel: nézd meg mit mond pl a Wikipedia a zsidó vallásúakról. Te barom. Sok fekete zsidó vallású létezik, meg sárga kinaiak, meg arab zsidók, meg magyar, meg német, meg etiópiai, meg jemeni. Mind mind másik faj, de egy a vallási hagyományuk.
  Kotródj már rohadt wallenberg8804 náci! Te állat jobbikos.

  Válasz
  • szmoker (Homo Trollicus)

   Náci az akire te azt mondod, ugye? Tudod te, mi az hogy náci?
   Eddig az állítólagos náczi sokkal kulturáltabb volt, mint te, te mocskos-véresszájú nemtudommi.

   Eddig nácik – medvék 1:0 🙂

   Válasz
   • Player

    rohadt náci vagy!

    Válasz
    • szmoker (Homo Trollicus)

     Érdemeid elismerése mellett ezúton felterjesztelek az

     1. szintű troll

     kitüntetésre.

     A harmadik szint eléréséhez szükséges, hogy nácizáson kívül rasszistázz is.

     http://replygif.net/i/789.gif

     Válasz
   • wallenberg8804

    Ez a lenácizás ismerős.
    Herbonban él 200 000 bennszülött őslakos palesztin, a megszálló izraeliek betelepítettek közéjük 300 izraeli telepest, és azok kedvéért átalakították az egész várost egy nagy koncentrációs táborrá, szögesdrótok és ellenőrző pontok szabdalják, ezért a bennszülött őslakos palesztin gyermekek néha kilométeres kerülőkkel juthatnak el az iskolába, és közben az utcán lebzselő szélsőséges gyűlölködő betelepített izraeli telepes gyerekek lenácizzák őket:

    http://www.youtube.com/watch?v=NRz9lNhpdoI&t=0m49s

    Válasz
  • wallenberg8804

   Izraelben az etiópiaiak nem adhatnak vért, mert nem megfelelő a faji hovatartozásuk:

   http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4464240,00.html
   MDA reject blood of MK of Ethiopian decent
   In additional case of discriminatory practices, Yesh Atid MK Pnina Tamano-Shata barred from donating blood because she has “special kind of Jewish-Ethiopian blood”
   Moran Azulay
   Published: 12.11.13, 17:42

   Most akkor ki is a náci?

   Válasz
   • kellys

    President Shimon Peres expressed disgust at the incident. “There can be no differentiation between one blood and the other in the State of Israel. All citizens are equal. We need to write new directives and to allow every Israeli citizen to donate blood. The Ethiopian people are precious to the State of Israel. They are salt of the earth,” Peres said.

    hat man megint nem vagom 😀
    most akkor szamit ha izrael egyik vezetoje mond valamit, vagy nem?
    az a baj a logikaddal, hogy nincs. 😀

    Válasz
    • wallenberg8804

     Tehát nem igaz amit az idézett cikk írt?

     Válasz
     • kellys

      “most akkor szamit ha izrael egyik vezetoje mond valamit, vagy nem?” – probalj meg erre valaszolni.

      a cikkeid hitelesseget lusta vagyok ellenorizni, meg igazabol
      – nem is kell, anelkul is illogikusak az allitasaid
      – annyi idom van, hogy idebofogjek neked pare valaszt, de hogy az internetet turjam az agymenesed miatt, annyi nincs. es mar mint mondtam, ok sincs ra.

      bar kezdem veszteni a motivaciom, miutan mast sem csinalsz, csak mondod a baromsagaid, en vagyok olyan hulye hogy csipobol cafolom, de te csak mesz tovabb. klasszik retardalt, vagy troll. egyikre sincs ingerenciam 🙂

     • wallenberg8804

      Ha a jogszabály mást tartalmaz, mint amit az izraeli politikus mond, akkor a jogszabály az érvényes.

   • Player

    te

    Válasz
   • kellys

    arrol man nem is beszelve, hogy akkor az etiop zsido akkor most nem zsido? vagy akkor ki a zsido? nem vagom. csak a feher zsido tor vilaguralomra? a fekete nem? de nem azt mondtad, hogy a zsido az egy etnikum? es akkor most ez egy olyan etnikum, amiben van fekete, sarga, barna meg feher is? hat ez nekem zavaros…

    🙂 tudod mit zuzol te szet… az agysejtjeid…

    Válasz
    • wallenberg8804

     Láthatóan nem ugyanolyan zsidó, ha nem megfelelő a vére.

     Válasz
     • kellys

      1 ora se kellett, es maris kulonbseget teszel zsido es zsido kozott. ezek am a granitszilardsagu elvek, ez am a granitszilardsagu logika 🙂

     • wallenberg8804

      Ha olvastad a cikket, az tett különbséget, mert azt írta hogy az etiópiai zsidóknak különleges a vérük.

   • Laszlo Bela

    Az nem faji kerdes! Etiopia az egyik legsuloysabban fertozott AIDS-el, ezek kozegesegugyi szempontok. Hiszen nem a feketekrol szol a tortenet, hanem egy adott orszagbol (Etiopia) szarmazokrol.

    Válasz
    • wallenberg8804

     Ez is cionista hazugság. Az etiópiai parlamenti képviselő diplomás, szolgált az izraeli hadseregben, erkölcsös életvitelű, mindig minden szűrővizsgálaton részt vett, nem AIDS-es, tehát csak az a “bajuk” a vérével, hogy nem megfelelő a faji hovatartozása.

     Válasz
 4. Player

  A sváb meg tót hungaristák játsszák meg itt a szupermagyart. Micsoda állati cinizmus, képmutatás és hazugság. Ezek támadják az igazi magyarokat akik zsidó vallású családból származnak. Micsoda szemétség.
  Közben persze röhögnek a markukba a nácik, hogy milyen jól manipulálják a primitiv csőcseléket, akik beszavazzák ezeket a zsíros politikai állásokba. Fosoda!

  Válasz
 5. Dr. No

  Medve, attól még, hogy több az igazság a megállapításaidban – és ezzel párhuzamosan kevesebb a baromság – a stílusod nemcsak visszatetsző, de kontraproduktív is.

  Míg Wallenberg8804 aligha tudja magát és értékrendjét tovább diszkreditálni egy civilizált blogon, addig a Te kirohanásaid nem tesznek jót a zsidók megítélésének – értsünk alatta akár vallást, akár népcsoportot.

  Válasz
  • Player

   Nevezzük nevén a gyermeket! Elég a köntörfalazásból. magyarszág nácikkal van teljesen megfertőve még akkor is, ha nem mindenki náci
   itt. Mindanzonáltal az egész ország megtűri, sőt táplálja a nácikat. Egy civilizált országban nem lehetne náci párt a parlamentben, sőt nem is létezhetne. Mit gondolsz, a degeneráltak csak a fasizmusban degeneráltak, vagy a gazdasági dologkban is?

   Ezeknek a harmadik birodalomban a helyük.

   Nincs hely itt a szép szavakra, csak az igazságra!

   Bűnösök közt cinkos aki néma.

   Válasz
   • wallenberg8804

    “magyarszág nácikkal van teljesen megfertőve”

    Na ez a cionista gyűlöletbeszéd.

    Válasz
    • Player

     ez az igazság!

     Válasz
     • Core32

      De ez tenyleg ilyen hulye? Nem hiszem el. Azert neked irom, mert nem akarok hozzaszolni. Ramcsimpaszkodna a kis majom es elbaszna a kedvem. Te se engedd neki…

     • wallenberg8804

      “Ramcsimpaszkodna a kis majom”

      Dehumanizálás, a fajgyűlölő rasszista szélsőségesek, cionisták tipikus módszere.

     • Core32

      Kuss! Te nekem nem pofazol. Helyedre!

     • wallenberg8804

      Kiskorodban ávós szerettél volna lenni?

   • Petraeus

    Ha a civilizaltsag fokmeroje, az, hogy hol nincsennek “naci” (gondolom rasszista, fasiszta partokra gondolsz) partok a parlamentben akkor eleg keves orszag civilizalt. Valasztaskor mindenkinek egy szavazata van, a demokratanak es a rasszistanak is, ez a demokracia es a szabad velemennyilvanitas ara….
    Az ilyen partokra, mozgalmakra adott tarsadalmi valasz mar sokkal jobb fokmero…

    Válasz
    • wallenberg8804

     Itt Magyarországon ráadásul az elmúlt 25 évben a demokraták loptak, csaltak, hazudtak, adósították el az országot, árusították ki a nemzeti vagyont, szüntették meg a közbiztonságot, növelték a társadalmi szakadékot és igazságtalanságot, stb, nem a nácik.

     Válasz
   • Rebel Son

    A lényeg: minden demokratikus országban be kellene tiltani minden, általad vélt náczi pártot. Okés…:)

    Válasz
   • wallenberg8804

    Ezt már a Rákosi is megmondta, hogy neki 9 millió fasisztával kell demokráciát csinálni. Nem is sikerült. Az elvtársak a nép ellen nem soha nem fognak tudni demokráciát csinálni.

    Válasz
 6. Harold Finch

  0. A Fidesznél lévő értékek meglepően kicsik, biztos nincs itt valami módszertani hiba? Nyugat Magyarországon legalábbis a Fideszesek és a Jobbikosok szoktak zsidózni.

  1. Nincs LMP és kár volt az MSZP-t összemosni a DK-val meg az Együtt-PM-mel.

  Tippem szerint az Együtt-re és a DK-ra az MSZP-nél jelzett érték körülbelül harmada jött volna ki, míg az LMP szavazói meg a kettő között vannak valahol, közelebb az MSZP-hez, az alapján hogy az MSZP-s és az LMP-szavazók valamint a Jobbik-szavazók között van átjárás, míg a DK-s és Együtt-szavazók nem antikapitalisták, és eszükbe se jutna a Jobbikra szavazzni.

  2. Az antikapitalizmus ÉS antiliberalizmus egyébkként nem egy rossz jelzője a zsidó-ellenességnek, ebben kb. Jobbik > Fidesz ~ MSZP > LMP > Együtt ~ DK a sorrend.

  Válasz
  • Petraeus

   Pontosan, raadasul az Egyutt-PM szavazok csak a minta 2.4% at teszik mig az MSZP 8.3% ot es a DK 3.3% ot. Szoval az Egyutt szavazok nagyon alulreprezentaltak, nem volt korrekt osszemosni oket a teljesen mas bazisu MSZP vel es DK val.

   Válasz
 7. Player

  Javaslom, hogy mindenki csak szavazza le ezt a wallenberg8804 degenerált náci állatot anélkül, hogy válaszra érdemesitené

  wallenberg8804. csak provkál, kekckedik, és hazudozik – ezek a jobbikos nácik.

  Válasz
 8. Player

  Javaslom, hogy mindenki csak szavazza le ezt a wallenberg8804 degenerált náci állatot anélkül, hogy válaszra érdemesitené.

  wallenberg8804. csak provokál, kekeckedik, és hazudozik – ezek a jobbikos nácik…

  Válasz
  • Harold Finch

   Egyetértek!

   Válasz
  • wallenberg8804

   Én meg azt javaslom hogy próbáljátok megcáfolni (ha tudjátok). 🙂

   Válasz
   • kellys

    sajnos az osszeset cafolom, csak keptelen vagy befogadni.

    vannak dolgok, amikre keptelen vagy.

    Válasz
 9. EuDave

  a wallenberg8804 nevű kórság már itt is terjed? Remek…

  Válasz
  • Player

   Ja, itt gyártja a fajelméletet, mint anyja, az adolfhitler. valódi neve novák előd: a tót hungarista korcs.

   Válasz
 10. wallenberg8804

  A felmérést készítőknek ezeket a kérdéseket fel kellett volna tenniük zsidóknak is, és az azoktól kapott válaszok megoszlását is nyilvánosságra kellene hozniuk. Mert ha zsidók között is vannak akik egyetértenek a kérdésekben szereplő állításokkal, akkor az azokkal való egyetértés már nem lehet antiszemitizmus, ha ők maguk is egyetértenek vele.

  Válasz
 11. wallenberg8804

  Amikor az itt hozzászóló szélsőséges cionista zsidók habzó szájjal gyűlölködve gyaláznak engem, akkor valójában a saját embertelenségük és rasszizmusuk miatt próbálnak kompenzálni. Pontosan tudják hogy az összes általam idézett egzakt tény igaz, ezért dühöngenek.

  Válasz
  • Norbert Nagy

   te tényleg akkora barom vagy, hogy azt hiszed magadról, hogy nem sz*rlak le én is, meg sokan mások is téged magasról?

   komolyan abban a hitben élsz, hogy megmondtad a tutit a mocskos zsidókról?

   egy percig is gondolod, hogy miközben itt kúrod el a fél napodat, közben a hülyeségeidet olvasók -ugyan keserű-, de megvető vigyorral nem röhögnek ki?

   én csak azt kívánom neked, hogy ezekhez a mocskos, undorító cionista ármányokhoz soha ne nyúlj többet! egyszerűen nem kellenek neked:

   http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Israeli_inventions_and_discoveries

   mind mocskos zsidó csinálta. hidd el, nem jók neked ezek a cuccok. mind csak arra vannak, hogy manipuláljanak téged! dobod el!

   Válasz
   • wallenberg8804

    Hiába gyűlölködsz, csak magadnak ártasz vele, a gyűlölködés káros az egészségre.
    A Hirosima és Nagaszaki lakosságát, több százezer ártatlan embert is zsidók által tervezett atombomba égette el elevenen (holokauszt = égő áldozat), és ezt zsidók által ellenőrzőtt amerikai kormány utasítására.

    Válasz
    • Laszlo Bela

     azok az artatlan emberek tobb millio artatlan kinait meszaroltak le, es ha nem kapnak atomot, lehet a mai napig is harcolnanak. Nem allitja senki, hogy jo megoldas volt a bevetes de ha olyan okos vagy akkor szerinted hogy kellett volna veget vetni annak a haborunak? pl bevonult volna 3 millio szovetseges katona elfoglalni Tokyot? Akkor nem 2-300 ezer civil ha meg, hanem 2-3 millio! Japannak mar korabban meg kellett volna adni magat, amikor latszott, hogy elveszett minden es akkor nincs Nagasaki ill. Hirosima!

     Válasz
     • wallenberg8804

      “azok az artatlan emberek tobb millio artatlan kinait meszaroltak le”

      Aljas cionista hazugság, az ártatlan japán lakosság senkit nem mészárolt le! A háborúnak tárgyalással kellett volna véget vetni, a japánok feltételekkel hajlandók lettek volna beszüntetni a harcot.

     • Laszlo Bela

      ujabban a kinaiak is cionistak? meselj meg mester, jo olvasni teged 🙂

     • wallenberg8804

      Ezt a hazugságot nem a kínaiak mondták. A kollektív bűnösség rasszista eszméjét (“azok az artatlan emberek tobb millio artatlan kinait meszaroltak le”) a cionisták vallják.

      http://www.jpost.com/Israel/Eliyahu-advocates-carpet-bombing-Gaza
      Eliyahu advocates carpet bombing Gaza
      By MATTHEW WAGNER
      05/30/2007 21:24
      Says there is no moral prohibition against killing civilians to save Jews.
      Eliyahu advocates carpet bombing Gaza
      All civilians living in Gaza are collectively guilty for Kassam attacks on Sderot, former Sephardi chief rabbi Mordechai Eliyahu has written in a letter to Prime Minister Ehud Olmert. Eliyahu ruled that there was absolutely no moral prohibition against the indiscriminate killing of civilians during a potential massive military offensive on Gaza aimed at stopping the rocket launchings.

      (Eliyahu védelmébe vette a Gáza elleni szőnyegbombázásokat
      Állítja, nincs erkölcsi tiltás a civilek ölése ellen, zsidókat mentendő.
      Eliyahu védi a gázai szönyegbombázásokat
      Minden civil aki Gázában él, kollektíven bűnös a Kassam (rakéták) támadásaiért Sderot városa ellen, a nyugalmazott szefárd főrabbi Mordechai Eliyahu levelet írt Ehud Olmert izraeli miniszterelnöknek. Eliyahu rendelkezett, egyáltalán nincs erkölcsi tiltás a civilek válogatás nélküli ölése ellen egy lehetséges tömeges Gáza elleni háborús offenziva idején, a rakéta kilövések leállítása céljából.)

      “All civilians living in Gaza are collectively guilty”
      “All civilians living in Gaza are collectively guilty”
      “All civilians living in Gaza are collectively guilty”

      “Minden civil aki Gázában él, kollektíven bűnös”
      “Minden civil aki Gázában él, kollektíven bűnös”
      “Minden civil aki Gázában él, kollektíven bűnös”

 12. wallenberg8804

  Apropó, bosszú:

  http://kuruc.info/galeriaN/egyeb/bosszubevaltva09.jpg

  Az izraeli fegyveresek már előre bosszút álltak a 3 elrabolt izraeli fiatalért, mert legutóbb 28 palesztin gyermeket pusztítottak el

  http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=601972
  2012. november 22., 15:02
  A halálos áldozatok közül legalább 91-en civilek voltak, köztük 28 gyermek és 13 nő.

  a 28-ból tehát le kell vonni a most megölt 3 izraeli fiatalt, az 25, vagyis a palesztinoknak még van egy 25-ös kvótájuk, ahány izraeli fiatalt megölhetnek, mert annyiért már előre bosszút van állva izraeli részről.

  (A gondolatmenet szigorúan az izraeli bosszúkultusz logikájának az alkalmazása.)

  Válasz
 13. Tomkay Gábor

  törvényesitet fideszes lopo gépezet egyik lánc szeme az Á B.

  Válasz

Hozzászólás írása